Hizmetlerimiz

Hidrolik Silindir Piston İmalatı

Hidrolik pistonlar; hidrolik silindir, hidrolik mili, piston, piston keçesi, boğaz yataklaması, toz keçesi, o-ring, boğaz ve silindir tabanından oluşmaktadır. Hidrolik silindirin çapı büyüdükçe uyguladığı kuvvet de doğru orantılı olarak artacaktır. Hidrolik silindir içerisinde hareket eden piston diğer ara elemanlar ile basıncı sızdırmaz hale gelir ve doğrusal olarak kuvvet uygular.

Ayrıca silindir içerisinin devamlı harekete bağlı olarak aşınmasını engellemek ve sağlıklı biçimde çalışmasını sağlamak için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Özellikle hidrolik mile uygulanan silindirik taşlama işlemi ve sonrasında sert krom kaplama sayesinde hidrolik pistonlar daha uzun ömürlü kullanılabilmektedir.

Hidrolik piston sistemlerinin sağlıklı biçimde çalışabilmesi için doğru şekilde tasarlanması gerekmektedir. Uygulanmak istenilen kuvvetin doğru biçimde hesaplanması hidroliğin en güzel şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Hidrolik piston (silindir) siparişi alırken müşterilerimizin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ürettiğimiz pistonun çapını, keçe takımını, ve pistonun kaldıracağı ağırlığa göre düzenlemekteyiz. 



Hidrolik piston kullanım alanları


Modern üretim alanlarında kullanılan hidrolik pistonlar pek çok işletmenin ilk tercihi konumundadır. Pistonun uyguladığı kuvvete göre makinelerin birçoğunda hidrolik pistonlar kullanılmaktadır.  En çok kullanılan makinelerin başında; baskı makineleri, tekstil makineleri, inşaat makineleri gelmektedir. 



Hidrolik piston imalatı


Hidrolik mekanizmaların en dış kısmını oluşturan hidrolik silindir, ST52 olarak isimlendirilen çelik malzemeden imal edilir. Bu malzeme yapılacak olan işin direncine göre değişebilmektedir. Sistem içerisinde çalışacak olan pistonun uygulayacağı basınca göre çeliğin et kalınlığı hesaplanarak uygulanır.


Hidrolik silindirin et kalınlığı hesaplanarak üretildikten sonra hidrolik mili üretimine geçilmektedir. Genellikle miller için Ck45, 4140 ve ıslahlı 4140 gibi saf çelik malzemeler kullanılmaktadır. Bu saf çeliğe sertlik kazandırması için tornalama işleminin sonrasında indüksiyon işlemi uygulanır. Sonrasında ise silindirik taşlama işlemi ile saf çelik kullanım için uygulanır ve sert krom kaplama işlemi ile mekanizma içerisinde kullanılabilir hale getirilir.




Malzeme üzerinde uygulanan tornalama işlemi ile malzeme üzerinde yer alan çapak gibi istenmeyen çıkıntılar kaldırılır. Ayrıca bu işlem ile çelik inceltilerek istenilen ölçüye getirilir. Ardından silindirik taşlama ile çeliğin yüzey pürüzsüzlüğü arttırılır ve ince uygulamalar için elverişli hale gelir. Sert krom kaplama işlemi ile çelik daha sert bir hale getirilir, direnci arttırılır ve sürtünme büyük oranda yok edilir. Kayganlık sağlanır, mukavemet artar, yüzey pürüzsüzlüğü minimum seviye indirilir.


Hidrolik silindir içerisinde hareket eden piston içi honlanarak imal edilmektedir. Yapılacak olan hidrolik pistonun ebatları uygulamada kullanılacak olan işin strok ve basınç isteğine göre ayarlanmalıdır. Bunun dışında sızdırmazlık işi görecek olan ara ürünler pistonun çapına göre tercih edilmelidir.


Hidrolik silindir ve piston çaplarının yanlış hesaplanması ve kullanıma bağlı bozulmalar, piston rod bakımı ile düzeltilmelidir. Hidrolik mekanizmanın hesaplamaları ve kontrollerinin dikkatli şekilde yapılması gerekmektedir.




DİĞER HİZMETLER
Canlı Destek
{{ c.message }}
{{ c.created_at|render_date }}

Temsilci yazıyor....

{{ offline_message }}

 web tasarım